Πώς να αποθηκεύουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο

Δείτε πώς να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας ώστε να διαρκέσουν περισσότερο.

 

  • Ακολουθήστε τον κανόνα «πρώτος μέσα, πρώτος έξω» και φάτε πρώτα τα πιο παλιά φαγητά.
  • Το κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά πρέπει να βρίσκονται στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου σας, συνήθως στο κάτω μέρος.
  • Αποθηκεύστε τα σκληρά τυριά στη συσκευασία του καταστήματος μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια τυλίξτε τα σε χαρτί κεριού, αλουμινόχαρτο ή χαλαρό πλαστικό.
  • Μην αποθηκεύετε το γάλα σας στην πόρτα - είναι το πιο ζεστό σημείο στο ψυγείο. Η πόρτα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για μη φθαρτά ποτά και καρυκεύματα.
  • Κρατήστε τα φρούτα και τα λαχανικά χωριστά.
  • Αφήστε τα προϊόντα στο ψυγείο άπλυτα στην αρχική τους συσκευασία ή τυλιγμένα χαλαρά σε πλαστική σακούλα.
  • Διαφορετικά, αποφύγετε να πλένετε τα προϊόντα σας πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Η υγρασία μπορεί να το κάνει να μουχλιάσει και να σαπίσει πιο γρήγορα.
  • Αποθηκεύστε τα κομμένα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο σε διάτρητες ή ασφράγιστες πλαστικές σακούλες για να διατηρήσετε ένα υγρό περιβάλλον αλλά και να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορεί.

Τα κρεμμύδια, οι πατάτες και τα ασκαλώνια πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό σκοτεινό μέρος για να διατηρούνται φρέσκα, όπως ένα καλάθι σε ένα ντουλάπι ή ένα κελάρι. Μόλις κοπούν, τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ