Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Αυτές τις δύσκολες μέρες χρήσιμο είναι να τονώσουμε όσο μπορούμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να προασπίσουμε την υγεία μας έναντι του COVID-19.

Τα παρακάτω τρόφιμα θα βοηθήσουν την προσπάθειά μας:

 

Εσπεριδοειδή

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες οξειδώνουν τα κύτταρα μας με αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

Λάχανο

Είναι πηγή βιταμίνης Ε, η οποία αυξάνει την παραγωγή β- λευκοκυττάρων στο αίμα καταστρέφοντας ιούς και βακτήρια.

 

Τζίντζερ

Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλή κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας την σωστή μεταφορά οξυγόνου ενώ παράλληλα βοηθάει και στην ναυτία, τον πονοκέφαλο και τον στομαχόπονο.

 

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και E, καθώς και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

 

Σπανάκι

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και σε β-καροτένιο, τα οποία μπορεί να αυξήσουν την ικανότητα καταπολέμησης της μόλυνσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

 

Γιαούρτι

Προτιμάμε τα παραδοσιακά αυτά δηλαδή που περιέχουν προβιοτικά καθώς αυτοί οι καλόι μικροοργανισμοί διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

 

Αμύγδαλα

Περιέχουν βιταμίνη Ε η οποία παίζει και αυτή εξίσου σημαντικό ρόλο όπως η βιταμίνη C , ωστόσο επειδή μιλάμε για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη χρειάζεται λίπος για να απορροφήθεί κάτι που οι ξηροί καρποί έχουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ