Πόσο χρειάζεται να γυμναζόμαστε;

Subtitle of the Image Overlay addon

Αναρωτιέστε πόσες ώρες γυμναστικής πρέπει να κάνετε την ημέρα ή την εβδομάδα; Συνιστάται στους ενήλικες να αφιερώνουν περίπου 2,5 ώρες για μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα κάθε εβδομάδα, ή 75 λεπτά υψηλής έντασης δραστηριότητα, για να έχουμε όλα τα οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την άσκηση.

Μέτρια σωματική δραστηριότητα είναι η κίνηση που ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό, σας κάνει να αναπνέετε πιο γρήγορα και σας κάνει να αισθάνεστε πιο ζεστοί. Εάν γυμνάζεστε σε αυτό το επίπεδο είναι ότι θα μπορείτε να μιλάτε ενώ γυμνάζεστε, αλλά δεν θα μπορείτε να τραγουδάτε. Αυτό τείνει να περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο, χορό και πεζοπορία. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό, όπως το τρέξιμο ή το κολύμπι όπου πρέπει να αναπνέετε δυνατά και γρήγορα, θεωρείται υψηλής έντασης δραστηριότητα. Επιπλέον, η προπόνηση ενδυνάμωσης, η οποία εκπαιδεύει όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες του σώματος, θα πρέπει να ενσωματώνεται στις ρουτίνες προπόνησης τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα.

Τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζετε;

  • Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν δεν είστε πολύ δραστήριοι αυτήν τη στιγμή, τότε οποιαδήποτε μικρή αύξηση στα επίπεδα δραστηριότητας βοηθά πραγματικά. Μια πραγματικά καλή αρχή είναι να σκεφτείτε το τρέχον επίπεδό σας και στη συνέχεια να σκεφτείτε πώς μπορείτε να συνδυάσετε λίγη περισσότερη δραστηριότητα στην ημέρα σας. Εάν στοχεύετε σε μέτριας έντασης άσκηση, θα πρέπει να κάνετε από 21 έως 38 λεπτά άσκησης την ημέρα. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ και δύσκολο να συμβαδίσετε με αυτό, εάν είστε νέοι στην τακτική γυμναστική, είναι πολύ πιο εύκολο όταν κάνετε κάτι που σας αρέσει.
  • Εάν θέλετε να χτίσετε καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση, τότε θα πρέπει να στοχεύσετε για δύο έως τρεις συνεδρίες την εβδομάδα τουλάχιστον 20 έως 30 λεπτών για αρχή. Μια προπόνηση την εβδομάδα θα είχε ως αποτέλεσμα πολύ αργή καρδιαγγειακή πρόοδο. Πρέπει να στοχεύσετε δύο έως τρεις συνεδρίες την εβδομάδα.
  • Η άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των μυών. Καθώς γερνάμε, αν δεν ασκούμε το σώμα μας υπό σωματική πίεση με το βάρος, χάνουμε μυϊκή μάζα και οστική πυκνότητα που συμβάλλει σε καταστάσεις όπως η οστεοπόρωση.
  • Αλλά όχι μόνο αυτό, η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι παίζει αναπόσπαστο ρόλο στην ψυχική μας υγεία. Μπορεί να μειώσει τα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης, να βελτιώσει τη διάθεση, την αυτοεκτίμηση και τη γνωστική λειτουργία.
  • Καθώς πολλά αθλήματα και ασκήσεις συνοδεύονται από τις δικές τους κοινότητες, από λέσχες και ομάδες πεζοπορίας μέχρι γυμναστήρια άρσης βαρών και ομάδες κωπηλασίας, η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων μοναξιάς και στην πρόληψη της κοινωνικής απόσυρσης.
  • Άλλα οφέλη της άσκησης περιλαμβάνουν τη βοήθεια με τον καλύτερο ύπνο, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση της μάθησης, την περισσότερη κοινωνική αλληλεπίδραση και τη μείωση του στρες. Και, αν εργάζεστε από το σπίτι πρόσφατα, κάτι τόσο απλό και απαλό όπως η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη στάση σας.
  • Τέλος, η φυσική δραστηριότητα σε όλες τις φάσεις της ζωής μας βοηθάει σε τόσες απαραίτητες πτυχες όπως: υψηλή αυτοεκτίμηση, αναψυχή, κοινωνική αλληλεπίδραση, διατήρηση της κινητικότητας, ακόμη και διατήρηση βασικών δεξιοτήτων της καθημερινής διαβίωσης για τους υπερήλικες όπως η ένδυση, η διατροφή, η προσωπική υγιεινή, η βάδιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ