Η διατροφή του Μαΐου

Ο Μάιος μπαίνει κάθε χρόνο με την ονομαστή εορταστική Πρωτομαγιά, ημέρα εορτασμού της άνοιξης, της ανθοφορίας και της υπαίθρου, και επίσης εργατική επέτειος και αργία. Προς το τέλος του μήνα, από τηνα άλλη, στις 28 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Ο μήνας αυτός πήρε το όνομά του, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, από τη Μαία ή Μάγια, θεά της γονιμότητας.

Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, να “πιάσουμε” και εμείς το Μάη, και να γιορτάσουμε τη περίφημη περίοδο καρποφορίας του, είναι να επωφεληθούμε από όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που μας προσφέρει η φύση!

Φρούτα: βερίκοκο, βύσσινο, κεράσι, ροδάκινο

Λαχανικά: αγγούρι, γογγύλι, κολοκυθάκι, μελιτζάνα, πιπεριά, τομάτα, σκόρδο

από Ψάρια, τα πιο φρέσκα να επιλέξετε είναι: αστακός, γαύρος, γαρίδα, γλώσσα, γόπα, καλαμάρι, καραβίδα, λούτσος, μαρίδα, μπακαλιάρος, ξιφία, ροφός, σαρδέλα, σαφρίδια, σκορπίνα, σουπιά, σφυρίδα, συναγρίδα, τόνος, τσιπούρα

Δοκιμάστε από τις συνταγές μας: πανακότα κεράσι, σαλάτα με αλμυρά, βραστά κολοκυθάκια και ανθότυρο και άλλα με φρέσκα εποχιακά προϊόντα.