Η διατροφή του Μαρτίου

Ο Μάρτιος πήρε το όνομά του από τον θεό Άρη (Mars,στα Λατινικά), που θεωρούταν ο πατέρας του Ρέμου και του Ρωμύλου, των ιδρυτών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, σύμφωνα με το μύθο. Ο  Martius ήταν, παραδόξως, ο πρώτος μήνας του ημερολογιακού έτους μέχρι και το 153 μ.Χ. Τώρα, διατροφικά, ο Μάρτιος σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης, που σημαίνει την άνθιση της φύσης και την άφιξη άφθονων φρέσκων ζαρζαβατικών! Όπως:

Φρούτα: αβοκάντο, πορτοκάλι, μήλο

Λαχανικά: ραπανάκια, ρόκα, αρακάς, αγκινάρες, καρότο, κουνουπίδι, λάχανο, μαρούλι, μπρόκολο, κρεμμυδάκι φρέσκο, σέλινο, σπανάκι

από Ψάρια, τα πιο φρέσκα να επιλέξετε είναι: γαρίδα, γλώσσα, γόπα, καλαμάρι, καραβίδα, κουτσομούρα, λαυράκι, μπακαλιάρος, μπαρμπούνια, παλαμίδα, σφυρίδα, ροφός

Ο Μάρτιος είναι άρρηκτα δεμένος με τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή Σαρακοστή, τη μεγάλη νηστεία πριν από το Πάσχα. Δοκιμάστε από τις συνταγές μας: Νηστίσιμο χταπόδι με πατάτες στον φούρνο, Νηστίσιμη μηλόπιτα, Αγκινάρες αλα πολίτα, και άλλα με φρέσκα εποχιακά προϊόντα!