Η διατροφή του Φλεβάρη

Ο Φεβρουάριος, ή χαριτολογώντας ο “Κουτσοφλέβαρος”, ονομάστηκε έτσι από τον λατινικό όρο februum, δηλαδή εξαγνισμός από ένα τελετουργικό που έκαναν οι Ρωμαίοι. Ο ελλνικός Φλεβάρης προέρχεται από τις φλέβες, λόγω των βροχών που κάνουν τα υπόγεια νερά να αναβλύζουν στη διάρκειά.

Φρούτα: λεμόνι, μανταρίνι, πορτοκάλι, μήλο

Λαχανικά: βρούβες, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαρούλι, μπρόκολο, σπανάκι, μανιτάρια, σέλινο, καρότο

Ψάρια: γαρίδα, γλώσσα, γόπα, καλαμάρι, καραβίδα, κουτσομούρα, λαυράκι, μπακαλιάρος, μπαρμπούνια, παλαμίδα, ροφός, σφυρίδα, τσιπούρα

Δοκιμάστε από τις συνταγές μας: Ψαρόσουπα βελουτέ, Κέικ καρότου, Μπρόκολο ογκρατέν και άλλα με φρέσκα εποχιακά προϊόντα!