Διατροφική Αξία του Ψαριού

Το ψάρι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Συστήνεται το ψάρι να καταναλώνεται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Τα ψάρια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνη Β12 αλλά και «καλά» λιπαρά (ω-3).

Πιο συγκεκριμένα τα ψάρια περιέχουν:

  • Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξια με αυτή του κρέατος
  • Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προσφέρουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστασία ενάντια σε καρδιαγγειακά νοσήματα
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το νευρικό μας σύστημα και την υγεία του εγκεφάλου
  • Βιταμίνες Α και D
  • Ασβέστιο και φωσφόρο, μέταλλα απαραίτητα για την καλή υγεία των οστών.

Κάποια από τα οφέλη των ψαριών:

  • Μείωση της πιθανότητας εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων
  • Καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων
  • Βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Απαραίτητα στοιχεία για τη σύνθεση ορμονών
  • Προστατεύουν από την κατάθλιψη και από τα αυτοάνοσα