Το ψάρι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής. Συστήνεται το ψάρι να καταναλώνεται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Τα ψάρια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνη Β12 αλλά και «καλά» λιπαρά (ω-3).
Πιο συγκεκριμένα τα ψάρια περιέχουν:
- Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξια με αυτή του κρέατος
- Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προσφέρουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστασία ενάντια σε καρδιαγγειακά νοσήματα
- Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το νευρικό μας σύστημα και την υγεία του εγκεφάλου
- Βιταμίνες Α και D
- Ασβέστιο και φωσφόρο, μέταλλα απαραίτητα για την καλή υγεία των οστών.
Κάποια από τα οφέλη των ψαριών:
- Μείωση της πιθανότητας εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων
- Καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων
- Βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα
- Μείωση της αρτηριακής πίεσης
- Απαραίτητα στοιχεία για τη σύνθεση ορμονών
- Προστατεύουν από την κατάθλιψη και από τα αυτοάνοσα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Από πού παίρνουν πρωτεΐνη οι χορτοφάγοι;
Μιας και παραδοσιακά συσχετίζουμε τη λέξη “πρωτεΐνη” σε ένα γεύμα ή γενικότερα στη διατροφή με το κρ...