Πουρές γλυκοπατάτας

ΥΛΙΚΑ
  • 1 kg γλυκοπατάτες
  • 100 g βούτυρο
  • 150 mL γάλα
  • θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις γλυκοπατάτες πολύ καλά. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε για περίπου τρία τέταρτα μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τις βγάζουμε αμέσως από το βραστό νερό και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις βάζουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με κουτάλα του πουρέ ή σύρμα ανάδευσης όσο είναι ζεστές.
Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το γάλα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο, καθώς και το λιωμένο πουρέ γλυκοπατάτας. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε την υψή πουρέ που θέλουμε.
Προσθέτουμε από πάνω θυμάρι ως μυρωδικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ