Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλιτζ. πλιγούρι
  • 10 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 3 μικρά βραστά κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κλωνάρι σέλινο χωρίς φύλλα
  • 4 κ.σ γιαούρτι 2% σταγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.σ δύοσμος
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αφαιρούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες (κρατάμε μόνο λίγο)

Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με αλάτι και τις αναποδογυρίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Ρίχνουμε σε μπολ το πλιγούρι, τα κολοκυθάκια, τις πιπερίες, το κρεμμύδι και το σέλινο και ανακατεύουμε

Βάζουμε σε μπλέντερ το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα γιαουρτιού με το μείγμα του πλιγουριού και λίγο από το εσωτερικό από τις ντομάτες που έχουμε κρατήει.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τις σερβίρετε.