Κοκκινιστά σέσκουλα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σέσκουλα πλυμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και κόβουμε τα σέσκουλα σε μεγάλα κομμάτια. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτυομε και το σκόρδο και συνεχίζετε για ακόμη 1 λεπτό.
Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε λίγα λίγα τα σέσκουλα στη κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε μέχρι ελαττωθεί ο όγκος τους και χάσουν τα πολλά υγρά τους.
Προσθέτουμε το νερό ή ζωμό λαχανικών το οποίο πρέπει να σκεπάζει τα χόρτα, και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε αι τα βράζετε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύομε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για άλλα 15-20 λεπτά και έτοιμα!