ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σέσκουλα πλυμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και κόβουμε τα σέσκουλα σε μεγάλα κομμάτια. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτυομε και το σκόρδο και συνεχίζετε για ακόμη 1 λεπτό.
Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε λίγα λίγα τα σέσκουλα στη κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε μέχρι ελαττωθεί ο όγκος τους και χάσουν τα πολλά υγρά τους.
Προσθέτουμε το νερό ή ζωμό λαχανικών το οποίο πρέπει να σκεπάζει τα χόρτα, και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε αι τα βράζετε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύομε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για άλλα 15-20 λεπτά και έτοιμα!
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτυομε και το σκόρδο και συνεχίζετε για ακόμη 1 λεπτό.
Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε λίγα λίγα τα σέσκουλα στη κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε μέχρι ελαττωθεί ο όγκος τους και χάσουν τα πολλά υγρά τους.
Προσθέτουμε το νερό ή ζωμό λαχανικών το οποίο πρέπει να σκεπάζει τα χόρτα, και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε αι τα βράζετε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύομε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για άλλα 15-20 λεπτά και έτοιμα!