Μπρόκολο ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπρόκολο, μεσαίο σε μπουκετάκια
  • 2 πιπεριές (κόκκινη/πορτοκαλί)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 300 γρ. γάλα, 1,5%
  • 300 γρ. κίτρινο τυρί Light
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Λαδώνουμε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα και τα 2/3  του κίτρινου τυριού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αλεσμένη βρόμη με το υπόλοιπο κίτρινο τυρί και πασπαλίζουμε στο πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η βρόμη.