Αγκινάρες αλα πολίτα

ΥΛΙΚΑ
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 600 γρ. αγκινάρες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 750 γρ. νερό, βραστό
  • ξύσμα, από 2 λεμόνια
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες 1 εκ. και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες 1 εκ.

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην καυτή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φετούλες, τα καρότα στη μέση και σε φέτες 0,5 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ. και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ξεσκεπάζουμε.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.