ΥΛΙΚΑ
- 1 ή περισσότερες πατάτες μαζί με τη φλούδα
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να καθαρίσουμε τη φλούδα και σκουπίζουμε το νερό στην επιφάνειά τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, για περίπου μία ώρα.
Περιχύνουμε στις πατάτες ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, για να βγαίνει ο ατμός ενώ ψήνονται.
Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο για 1 ώρα, φροντίζοντας να τις γυρίζουμε κάθε 20 λεπτά.
Στο σημείο που η φλούδα έχει ξεραθεί, και είναι μαλακές όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι, οι πατάστες είναι πλέον έτοιμες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, για περίπου μία ώρα.
Περιχύνουμε στις πατάτες ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, για να βγαίνει ο ατμός ενώ ψήνονται.
Ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο για 1 ώρα, φροντίζοντας να τις γυρίζουμε κάθε 20 λεπτά.
Στο σημείο που η φλούδα έχει ξεραθεί, και είναι μαλακές όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι, οι πατάστες είναι πλέον έτοιμες.