Φασολάκια

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και τον κύβο.

Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.