Πλευρώτους με μουστάρδα και ρίγανη

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πλευρώτους
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 φλ. νερό
  • 80 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ