Αρακάς με πατάτες και κάρι

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ αρακάς
  • ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κ.γ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.γ τζίντζερ ξερό σε σκόνη
  • 1 κ.γ κουρκουμάς σε σκόνη
  • ½ κ.γ πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 κ.γ κάρι
  • Φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο
  • 80 mlελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το κύμινο, το κάρι και 250 mlνερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τον αρακά, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.  Αποφεύγουμε το έντονο ανακάτεμα για να μην λιώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε με λίγο δύοσμο κα ελαιόλαδο από πάνω.