Κροκέτες λαχανικών

ΥΛΙΚΑ
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 μπρόκολο σε τουφάκια
  • 3 καρότα  κομμένα σε φέτες
  • 1 κουνουπίδι σε τουφάκια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια τρίμα φρυγανιάς (230 g)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε όλα τα λαχανικά στο μίξερ (ή μούλτι) και τα χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστούν. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό, το αλατοπίπερο και τη φρυγανιά και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν δεν έχει σφίξει αρκετά προσθέστε λίγη φρυγανιά ακόμη. Στη συνέχεια παίρνετε μία κουταλιά της σούπας  από το μείγμα και πλάθετε στρογγυλές και κάπως πλακουτσωτές κροκέτες. Τις τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι  και από τις 2 μεριές με ελάχιστο ή και καθόλου λάδι.

*Συμβουλή: μπορείτε να συνοδεύσετε τις κροκέτες σας με χειροποίητη σάλτσα ντομάτας.