Φασόλια με μανιτάρια και πιπεριές

ΥΛΙΚΑ
  • 350 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο(προεραιτικά)
  • 700 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 4 ντομάτες, τριμμένες
  • 4 πιπεριές κέρατο, σε καρέ
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν και τα σουρώνουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά.

 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και 250 ml ζεστό νερό.

 Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σουρωμένα φασόλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.