Μπάμιες

ΥΛΙΚΑ
  • 2 πατάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 400 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. μπάμιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το καρότο.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα κοτσάνια από μυρωδικά, τις μπάμιες και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 30 λεπτά.