- 4 αυγά
- 200 γρ τραχανάς γλυκός
- 200 γρ πελτές ντομάτας
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- ½ ματσάκι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 80 mlελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αυγά ποσέ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5-6 εκ. νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει έντονα. Σβήνουμε την φωτιά και γρήγορα (και προσεχτικά) σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε τα αυγά για 2-3 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Σούπα
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, το σπανάκι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά, την ντομάτα και 1 ½ λίτρο νερό. Μόλις αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
Μοιράζουμε την σούπα στα πιάτα, βάζουμε σε κάθε μερίδα 1 αυγό ποσέ και σερβίρουμε.