Πατάτες γιαχνί

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 600 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα σκόρδα σε φέτες.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να είναι έτοιμη η σάλτσα