Σκορδάτος σολομός με σως μελιού

ΥΛΙΚΑ
  • 120 γρ μέλι
  • 60 g σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλατοπίπερο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι.

Προσθέστε τα φιλέτα σολομού, συν αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε τον σολομό για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι.

Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα μελιού και τα λεμόνια σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά περίπου 1/3. Αλείφουμε τον σολομό με τη σάλτσα.