Κεφτεδάκια αλά ιταλικά

ΥΛΙΚΑ
  • ⅓ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 αυγα
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε την ψίχα ψωμιού στο γάλα για 15 λεπτά.

Καλύψτε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να είναι πολύ τρυφερό, περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε κρεμμύδια, μείγμα με ψίχα ψωμιού, αυγά, τυρί παρμεζάνα, μαϊντανό, σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, καρυκεύματα ιταλικών βοτάνων. ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια τακτοποιήστε σε μια στρώση στο έτοιμο ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, για 15 με 20 λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ