Κιμαδόπιτα με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
  • 2 έτοιμα φύλλα
  • 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 πιπεριά
  • 1 καρότο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Τρίβουμε την ντομάτα και στραγγίζουμε τα πολλά υγρά.

Αλέθουμε το καρότο, τα κρεμμύδια, το κολοκύθι και την πιπεριά στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαγειρευτούν.

Προσθέτουμε και τον κιμά μέχρι να ψηθεί, να αλλάξει τελείως χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Αφαιρούμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς.

 Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.

Ρίχνουμε τον κιμά, την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Βάζουμε στο ταψί το ένα φύλλο πάνω σε μία λαδόκολλα, ρίχνουμε τον κιμά και

σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ