Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπούτι από αρνί
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 5 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες σε φετάκια
  • 3 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι &
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι και τη ρίγανη.

Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ταψί βάζουμε το αρνί και ανοίγουμε μικρές σχισμές στο κρέας και τοποθετούμε μέσα λίγο από το παραπάνω μείγμα.

Βάζουμε στη γάστρα και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το λεμόνι και το κρασί και περιχύνουμε το φαγητό.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή, αν έχουμε χρησιμοποιήσει ταψί, με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ξεσκεπάζουμε το σκεύος, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα θυμάρι, ανακατεύουμε τις πατάτες, γυρίζουμε τα κομμάτια με το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και οι πατάτες και το αρνί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ