Μοσχαράκι κοκκινιστό

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 1 κιλό μοσχάρι,κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας (ή δικής σας σάλτσα ντομάτας)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1 στικ κανέλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Κεφαλοτύρι (για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τις 2 κ.σ ελαιόλαδο για να κάψει για λίγα λεπτά και αργότερα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα ψιλοκομμένα μαζί με τις σκελίδες σκόρδο μέχρι να σοταριστούν. Στην συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια κρέατος προσεχτικά στην κατσαρόλα ώστε να έχουν απόσταση το ένα με το άλλο και τα γυρίζουμε από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα παντού.

Σβήνουμε με το 1 ποτηράκι κρασί και αφού αφήσουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε στην κατσαρόλα νερό (μέχρι να σκεπάσει το κρέας), την σάλτσα ντομάτας, το στικ κανέλλας, το φύλλο δάφνης και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει για περίπου 1 ½ ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα του να δέσει.

Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό όπως αναγράφει η συσκευασία τους. Στην συνέχεια τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Σερβίρουμε τις χυλοπίτες και από πάνω το κρέας με την σάλτα του μαζί με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.