Πανεύκολο σπιτικό τυρί

ΥΛΙΚΑ
  • 2 λίτρα γάλα
  • 4 κ.σ. ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 λεπτά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι.

Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Βάζουμε ένα τουλπάνι (τούλι για αποστράγγιση) πάνω από ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε προσεκτικά εκεί μέσα το μείγμα μας.

Στραγγίζουμε σε ένα μπολ πιέζοντας με τα χέρια μας ώστε να φύγουν τα υγρά και να μείνει μόνο το στερεό κομμάτι στο τουλπάνι.

Κρατάμε το στερεό κομμάτι σε ένα μπολ σκεπασμενο με μεμβράνη και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ