ΥΛΙΚΑ
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κτ.γ. ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- Χυμός από 1-2 λάιμ
- ½ κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 4 φέτες ψωμί ολικής
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό από το lime και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την ψιλοκομμένη ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στις φέτες από το ψωμί και βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε τις φέτες ψωμί. Απλώνουμε από 1 κ.σ. γουακαμόλε, τη φέτα τριμμένη και σερβίρουμε.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό από το lime και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την ψιλοκομμένη ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στις φέτες από το ψωμί και βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε τις φέτες ψωμί. Απλώνουμε από 1 κ.σ. γουακαμόλε, τη φέτα τριμμένη και σερβίρουμε.