Μπάρες ξηρών καρπών με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
  • 3/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 1,5 φλιτζάνι ωμά φιστίκια
  • 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζάνι ωμά κάσιους
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθέτησε πάνω στο ταψί σου ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάλε στο ταψί τα φιστίκια, αμύγδαλα και τα κάσιους και τα ψήστα για 7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρείς και αφήνεις το φούρνο στην ίδια θερμοκρασία.

Σε μία κατσαρόλα ρίξε τη ζάχαρη, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα ελάχιστα και άφησέ τα να πάρουν μία βράση. Απομάκρυνε από την φωτιά και πρόσθεσε και την βανίλια.

Άπλωσε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί τους ξηρούς καρπούς. Ρίξε το μείγμα με το μέλι από πάνω και πρόσεχε ώστε να καλυφθεί κάθε επιφάνεια.

Βάλε το ταψί στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Όσο πιο πολύ ψηθούν, τόσο πιο σκληρές θα είναι οι μπάρες. Μόλις βγάλεις το ταψί από το φούρνο, άσε το μείγμα να κρυώσει και έπειτα κόψε το σε ράβδους με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Όσο κρυώνουν οι μπάρες λιώσε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και πασπάλισε τες.