Σπιτικό παστέλι

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. σουσάμι
  • 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 1/2 πορτοκάλι ή ξύσμα από λεμόνι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε με άφθονο νερό το σουσάμι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα, μέχρι να καβουρδιστεί και να βγάλει τα αρώματά του.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. 5 λεπτά μετά τον πρώτο βρασμό προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας. Απλώνουμε το μείγμα σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με τη βοήθεια μια σπάτουλας στρώνουμε το μείγμα πριν κρυώσει. Κατόπιν το κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι σχετικά ζεστό.