Εναλλακτική γκρανόλα με ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ
  • ½ φλιτζάνι ωμά πεκάν, ελαφρώς ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ωμά καρύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
  • ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • ½ φλιτζάνι βιολογικές σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι σπόροι chia
  • ½ φλιτζάνι χουρμάδες ψιλοκομμένοι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε με το περιεχόμενο του μπολ.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε μια στρώση από αυτό το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει λίγο.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και φρυγανίζετε την επόμενη παρτίδα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα ωμά υλικά στο μείγμα και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να κρυώσει.

Αποθηκεύστε σε γυάλινα βάζα με σφιχτά καπάκια σε σκούρο ντουλάπι.