Σπιτικά κράκερ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 30 κράκερ:

  • 1 ¾  φλιτζανιoύ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 ½  φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾  κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλάϊων
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό

Για γαρνίρισμα:


Σουσάμι ή
Λιναρόσπορο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.       

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και στη συνέχεια το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.         

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο λεπτή γίνεται (το πολύ ½ εκατοστό).

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της.

Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ζύμης και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λιναρόσπορο.       

Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να γίνουν τραγανά και ροδίσουν ελαφρώς.