Tortilla de patatas (Ισπανική ομελέτα)

ΥΛΙΚΑ
  • 6 αυγά
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 3 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ½ λίτρο ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα πολύ καυτό τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Στραγγίζουμε τα λαχανικά και φυλάμε το ελαιόλαδο για μελλοντική χρήση.
Προσθέστε 6 αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά. Προσθέτουμε τα τηγανητά λαχανικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεροποιηθούν για 15-20 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε το μείγμα των αυγών σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-4 λεπτά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και ανοίγουμε προσεκτικά την ομελέτα στο πιάτο.
Τοποθετούμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 3-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι.