Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
  • 3 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα 2 μόνο το ασπράδι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού bakingpowder
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ, μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
  • 1 φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις εξατμιστούν τα υγρά. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το bakingpowder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά.
Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, το τυρί, το καλαμπόκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.