Αυγά μάτια στο φούρνο με πατάτες

ΥΛΙΚΑ
  • ελαιόλαδο
  • 400 γρ. πατάτες, κοµµένες σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κοµµένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεµµύδι, ξερό, ψιλοκοµµένο
  • 500 γρ. ώριµες ντοµάτες, ξεφλουδισµένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκοµµένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντοµάτας
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. γαλοπούλα, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
  • αλάτι,
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.

Βράζουμε τις πατάτες ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεµµύδια.

Προσθέτουμε και την γαλοπούλα σε λωρίδες. Μαγειρεύουµε µέχρι να µαλακώσουν το κρεµµύδι και οι πιπεριές.

Προσθέτουµε τις ντοµάτες και τον πελτέ ντοµάτας.

 Ρίχνουµε 130 ml νερό, µπόλικο αλάτι και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.

Βάζουµε και τις πατάτες στο τηγάνι. Σκεπάζουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Αλείφουµε µε λάδι ένα οβάλ πυρίµαχο σκεύος και µεταφέρουµε το περιεχόμενο του τηγανιού µε τρυπητή κουτάλα.

Με ένα κουτάλι, δηµιουργούµε τέσσερις «φωλιές», σε ίση απόσταση µεταξύ τους, και σπάµε µέσα τα αυγά, ένα στην κάθε φωλιά.

Πασπαλίζουµε µε µαϊντανό και ψήνουµε στον φούρνο για 20 λεπτά ή µέχρι να δέσουν τα ασπράδια των αυγών.