Ρεβιθόσουπα λεμονάτη

ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό ξηρά ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι σε χυμό
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβύθια, για περίπου 10 ώρες τουλάχιστον.
Την επόμενη, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με το κρεμμύδι, αλάτι και πιπερι.
Καλύπτουμε με αρκετό νερό και μαγειρεύουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα ρεβύθια.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ