Vegan ομελέτα από ρεβίθι

ΥΛΙΚΑ
  • 30 γρ. ρεβιθάλευρο
  • 80 ml νερό
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι λαχανικά της επιλογής σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ρεβιθιού, τη θρεπτική μαγιά και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μισό νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε λάδι σε ένα καλά καρυκευμένο τηγάνι ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι για περίπου 5 λεπτά μέχρι το πάνω μέρος της ομελέτας να μην φαίνεται πλέον υγρό.
Γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.