Σαλάτα με κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ρόκα
  • ½ φλ. μαγειρεμένες φακές με λεμόνι
  • Φέτες λεμονιού
  • ½ φλ. σάλτσα ταχίνι
  • ¼ φλ. τουρσί κρεμμύδια
  • ¼ φλ. κουκουνάρι ή αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • 4 αποξηραμένα βερίκοκα ή χουρμάδες, κομμένα σε κύβους
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές ή κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε τις μπουκίτσες κουνουπιδιού με λίγο ελαιόλαδο και πρέζες αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ρόκα και το καβουρδισμένο κουνουπίδι με ελαιόλαδο, λίγο στυμμένο λεμόνι και μια πρέζα αλάτι.
Απλώνουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω ⅓ από τη σάλτσα ταχίνι. Πασπαλίζουμε τις φακές, τα κρεμμυδάκια τουρσί, το κουκουνάρι, τα βερίκοκα και τις ελιές. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ ταχινιού.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ