Καλαμάκια κοτόπουλο με σως Satay

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου
  • 15 καλαµάκια για σουβλάκια
  • 1 κρεµµυδάκι κοµµένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου κοµµένες
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύµινο
  • 1 κ.γ. κουρκουµάς
  • 1/2 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουµε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες και τα βάζουµε σε ένα µπολ.
Ρίχνουµε στον μούλτι τα κρεµµυδάκια και το σκόρδο και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν.
Προσθέτουµε το µείγµα στο κοτόπουλο, µαζί µε τον κόλιανδρο, το κύµινο, τον κουρκουµά, τη σκόνη κάρι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Καλύπτουμε το κοτόπουλο καλά. Το σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το αφήνουµε να µαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Περνάµε ένα κοµµάτι από το µαριναρισµένο κοτόπουλο σε κάθε καλαµάκι. Αν τα κοµµάτια είναι µικρά, περνάµε δύο κοµµάτια σε κάθε καλαµάκι.
Προθερµαίνουµε το γκριλ του φούρνου.