ΥΛΙΚΑ
- 1 μεγάλο κοτόπουλο 2 κιλά
- 10 πατάτες
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- 2 λεμόνια
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 πορτοκάλι
- Ρίγανη
- Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στεγνώνουμε πρώτα καλά το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με λάδι εξωτερικά, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζομε και με τη ρίγανη.
Το ακουμπάμε στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω.
Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες τριγύρω του, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λεμόνι, το νερό και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Αφαιρούμε το σκέπασμα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40′, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.