Σνίτσελ γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό στήθος γαλοπούλας σε κοτολέτες
  • 2 ασπράδια αυγών
  • ½ φλ. άπαχο γάλα
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1⁄8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ρηχό πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια και το γάλα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και προσθέστε 1 κ.γ. βούτυρο. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει το βούτυρο.
Βάζουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. αλεύρι σε πλαστική σακούλα. Προσθέστε 2 φέτες γαλοπούλας κάθε φορά στη σακούλα και ανακινούμε για να επικαλυφθούν. Βουτάμε στο μείγμα γάλακτος, στρώνουμε και αφήνουμε το περίσσιο μείγμα να στάξει.
Προσθέτουμε την γαλοπούλα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο.
Αφού ψηθεί η γαλοπούλα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι. Βράζουμε 1 με 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα.