ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό καλαμαράκια
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1,5 κ.σ. ούζο
- 160 ml νερό
- 70 γρ. ρύζι καρολίνα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι σε χυμό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τα πλοκάμια.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι
Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το νερό και το ρύζι.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μάραθο και το ξύσμα από το λεμόνι.
Βγάζουμε τα πλοκάμια στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα του ρυζιού.
Bάζουμε μία κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο σε δυνατή φωτιά. Σε αυτή σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τα καλαμάρια.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στον φούρνο προσθέτοντας και τα πλοκάμια. Ψήνουμε για 35 λεπτά.
Όταν μαλακώσουν βγάζουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τα πλοκάμια.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι
Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το νερό και το ρύζι.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μάραθο και το ξύσμα από το λεμόνι.
Βγάζουμε τα πλοκάμια στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα του ρυζιού.
Bάζουμε μία κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο σε δυνατή φωτιά. Σε αυτή σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τα καλαμάρια.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στον φούρνο προσθέτοντας και τα πλοκάμια. Ψήνουμε για 35 λεπτά.
Όταν μαλακώσουν βγάζουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο.