ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό καθαρισμένο και σε μικρά κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 300 γρ μανιτάρια λευκά σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 200 γρ ώριμες ντομάτες για σάλτσα
- ½ κ.γ πάπρικα σε σκόνη
- 60 mlελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι μαζί με τα καρότα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (με σκεπασμένη κατσαρόλα) για περίπου 45 λεπτά- 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Παράλληλα, σοτάρουμε σε μία άλλη κατσαρόλα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στην συνέχεια, ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο μαϊντανό.