Χταπόδι με μανιτάρια και πιπεριές

ΥΛΙΚΑ
  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό καθαρισμένο και σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 300 γρ μανιτάρια λευκά σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ ώριμες ντομάτες για σάλτσα
  • ½ κ.γ πάπρικα σε σκόνη
  • 60 mlελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι μαζί με τα καρότα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά  (με σκεπασμένη κατσαρόλα) για περίπου 45 λεπτά- 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Παράλληλα, σοτάρουμε σε μία άλλη κατσαρόλα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στην συνέχεια, ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι.

Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο μαϊντανό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ