Γαρίδες κριθαράκι

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γρ κριθαράκι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • Λίγο ούζο (προαιρετικά)
  • Θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη
  • Τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά αν είναι φρέσκιες (ή 4 λεπτά αν είναι κατεψυγμένες). Αφού βράσουν αφαιρούμε το κέλυφος τους και κρατάμε το νερό που έβρασαν .

Θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες. Στην συνέχεια σβήνουμε με λίγο ούζο και περιμένουμε 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και περιμένουμε να πάρουν μία βράση. Μετά προσθέτουμε στα παραπάνω 1  ½ ποτήρι από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη.

Περιμένουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Σερβίρουμε στα πιάτα και όσο είναι ζεστό τρίβουμε λίγη φέτα από πάνω.