ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μύδια
- 200 ml λευκό κρασί
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 ντοματίνια
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μύδια και τα ντοματίνια.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια.
Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Αφαιρούμε τα μύδια από την σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα μύδια και προσθέτουμε χυμό λεμονιού, φρέσκο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μύδια και τα ντοματίνια.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια.
Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Αφαιρούμε τα μύδια από την σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα μύδια και προσθέτουμε χυμό λεμονιού, φρέσκο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.