Μύδια με κρασί και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μύδια
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μύδια και τα ντοματίνια.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια.
Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Αφαιρούμε τα μύδια από την σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα μύδια και προσθέτουμε χυμό λεμονιού, φρέσκο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.