Νηστίσιμο χταπόδι με πατάτες στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά χταπόδι
  • 5 πατάτες,
  • 5 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και, στη συνέχεια, χωρίζουμε τα πλοκάμια του.

Αν είναι μεγάλα τα πλοκάμια, τα κόβουμε στη μέση. 

Καθαρίζουμε το υπόλοιπο χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια

Βάζουμε το χταπόδι σε ένα ταψί

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί

Βάζουμε στο ταψί και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά

Ψήνουμε στον φούρνο για 2 με 2.30 ώρες στους 150 βαθμούς

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό