Νταλ με κόκκινες φακές

ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 mL νερό
  • 200 mL γάλα καρύδας
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. σινάπι
  • μαϊντανός
  • αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις φακές με το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο
Καλύπτουμε με νερό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το γάλα καρύδας και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό το πιάτο μας είναι έτοιμο!