Φαλάφελ ψητά στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 2,5 κ.σ. αλεύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι στυμμένο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • αλάτι-πιπέρι για τη γεύση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Κατόπιν, τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά.
Χτυπάμε πολυ καλά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο βούτυρο και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο αμύγδαλο και επαναλαμβάνουμε το ζύμωμα.
Πλάθουμε με το μίγμα 10 μικρά φαλάφελ
Τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ