Κριθαρότο μεσογειακό

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. κριθαράκι ολικής
  • 3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • 20 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 ψιλοκομμένο ξηρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1L ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • ελιές προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το ξηρό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά για ακόμη 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής, ανακατεύουμε πολύ καλά. και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών, ώστε να βυθιστεί το κριθαράκι και τα λαχανικά μας.
Σβήνουμε τη φωτιά όταν το φαγητό έχει πιει όλα τα υγρά και του και μαγειρευτεί το κριθαράκι, σύμφωνα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Λίγο πριν βράσει το κριθαράκι, σιγοβράζουμε και τα τοματίνια.
Προσθέτουμε προαιρετικά ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, και ελιές στο κριθαρότο.