ΥΛΙΚΑ
- 2-3 ψιλοκομμένα καρότα
- 2 ψιλοκομμένα κοτσάνια σέλινο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 1L ψιλοκομμένη τομάτα
- 1L ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1/2 φλ. κοχύλια ζυμαρικών
- 1 μεγάλο φύλλο δάφνης
- αποξηραμένος βασιλικός
- αποξηραμένη ρίγανη
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη και τα μυρωδικά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα με το χυμό της. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, συν 4 φλ. νερό.
Προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι και μερικές μεγάλες πρέζες μαύρου πιπεριού.
Δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τώρα τα ζυμαρικά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί.
Σερβίρουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη και τα μυρωδικά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα με το χυμό της. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, συν 4 φλ. νερό.
Προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι και μερικές μεγάλες πρέζες μαύρου πιπεριού.
Δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τώρα τα ζυμαρικά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί.
Σερβίρουμε.